Dolarski Indeks – ABCD valni obrazac

Dolarski indeks je u posljednjih 10 godina kompletirao formiranje poznatog valnog obrasca – ABCD.
Ajmo ukratko pojasniti na koji način funkcionira spomenuti obrazac i kako nam može poslužiti u donošenju trejederskih i investicijskih odluka ?

Promatrani trend je bikovski sa kreiranim impulsnim valovima – val AB koji je trajao više od dvije godine i postignutim vrhom u točki B na vrijednosti od 103,50 bodova, te val CD koji je trajao gotovo 5 godina kada je dosegnuo projiciranu profitnu točku D na vrijednosti od 112,80 bodova. Kod korištenja ABCD valnog obrasca najbitnije nam je definirati točku C, koja se u ovom slučaju nalazi na točno 61,8 % fibo korektivne vrijednosti – potencijlno mjesto ulaska u poziciju (investiciju). Definirana točka C nam služi i za postavljanje stop loss-a – kreiranje risk managementa pozicije (investicije). Nakon definirane točke C na grafikonu Indeks je krenuo prema projiciranom cilju, ali u prvom pokušaju se odbija od točke B (prethodni vrh) i ne uspjeva odraditi proboj. Ono što je najbitnije, u korekciji nije kompromitiorana prethodno psotavljena točka C što nam je najbitnije za razvoj bikovske strategije. Ipak u petoj godini doklazi do proboja vrha B i Indeks u vrlo kratkom vremenu postavlja zadani cilj u točki D. ABCD valna strategija se može koristiti na bilo kojem vremenskom periodu i sa bilo kojim financijskim instrumentom koji je dovljno likvidan.

Ukoliko želite naučiti kako koristiti jedan od najmoćnijh obrazaca u trejdingu i investiranju, postići profitabilnost i konzistentnost, možete se prijaviti na online radionicu – ABCD valna teorija u organizaciji ABCD Trading-a,  subota 22.04.2023.g. u vremenu od 10-17h. Link za prijavu na radionicu – https://www.abcdtrading.com/zbivanja/abcd-valna-teorija/

Zdenko Grđan
ABCD Trading
www.abcdtrading.com

Zapratite nas na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Similar Posts